Sunday, 6 May 2018

FILM: Avengers Infinity War [No Spoiler]

Infinity War happened in 2 different places: Wakanda & Planet Titan. Infinity War adalah inspired dari komik Amerika: Marvel

Setelah 10 tahun mengikuti siri-siri Marvel iaitu bermula dengan Iron Man, Captain America: The First Avengers, Thor, Dr Strange, Black Panther dan seterusnya gabungan semua superhore dalam satu movie iaitu Avengers

1. Marvel The Avengers
2. The Avengers 2: Age Of Ultron
3. The Avengers 3: Infinity War (sedang ditayangkan)

Cerita Infinity War adalah kemuncak untuk semua sequel. 

Btw even Infinity War boleh berdiri sendiri, namun lebih baik korang khatam kan semua siri-siri hero sebelumnya especially bermula dengan Captain America: The First Anvengers kerana itu adalah Tesseract yang pertama (ingatkan kenapa tesseract tu jadi rebutan, rupa-rupanya ia boleh berubah menjadi infinity stone). Dulu aku start tengok Captain America sebab tertarik dengan cerita spy... last-last movie Marvel berkembang ke arah kuasa universal

Apa itu Infinity Stone?

The six of immensely powerful fictional gems - 6 biji batu yang mempunyai kuasa tersendiri yang mana kalau digabungkan semuanya sekali boleh menghasilkan kuasa di luar jangkaan.


Tapi dalam cerita ni, Thanos banyak menggunakan Power Stone berbanding yang lain:

1. Power Stone (Planet Xandar) - dapat di Xandar/Nova Corp. Gunakan pada kebanyakan masa spt berlawan dgn Thor, Hulk, Loki, Heimdall, hancurkan spaceship Asgardians, hancurkan bulan & tarik bulan as a weapon.

2. Space Stone - dapat dari loki. Thanos pergi ke mana-mana sahaja guna space stone iaitu dari spaceship Asgardian, spaceship sendiri, Vomir, Titan, Knowhere akhir sekali ke bumi.

3. Reality Stone (The Collector, Planet Knowhere)- digunakan masa lawan dengan GOTG di Knowhere yg mana pistol Starlord, pisau Gamora bertukar menjadi buih, Thanos fake dibunuh oleh Gamora

4. Soul Stone (dapat di Planet Vomir) - Thanos tetap boleh hidup selepas diserang Thor di jantung

5. Time Stone (Dr Srange) -Thanos gunakan utk reverse time balik untuk hidupkan Vision

6. Mind Stone (akhir sekali dapat dari Vision) - Thanos belum sempat guna yang ni, sebab terus kena serang dengan Thor

Kenapa korang kena maraton movie-movie sebelum ni... sebab ada reason kenapa Red Skull wujud di Vomir, kerana semasa Captain America: The First Avengers, iaitu zaman 80 tahun yang lepas semasa perang dunia kedua, CA telah gunakan tesseract (Soul Stone) utk bukak pintu galaxy dan Red Skull tersedut masuk ke angkasa lepas. Kemudiannya pesawat terhempas dan CA terbenam dalam ais selama 70 tahun lamanya.

Reason kenapa dari awal lagi Dr Strange tak tahan pertempuran antara Iron Man & GOTG between Thanos  (di Titan) sedangkan dia dah predict akan kekalahan diorang? kena tengok movie Dr Strange semula dan catch up dialog The Ancient One pada Dr Strange bahawa pantang terbesar adalah to predict the future, kerana ia akan mengubah semula kebarangkalian berlaku pada masa depan. Dr Strange dah langgar pantang tersebut

Tujuan Thanos nak kumpul semua infinity stones kerana dia nak mencegah overpopulation yg kononnya boleh memberi kebahagiaan manusia sejagat pada populasi yang tinggal. Problemnya, ia akan wipe out randomly tanpa mengira darjat, kaya atau miskin, erkk.... Fair ke macam tu? Killed innocent people! Don't copy that ye!

Jadi bila ada wipe out, maka akan ada avengers yang mati. Kalau nak tahu siapa yang mati, silalah tengok ye... hahaha... no spoiler at all... bagi info tentang Infinity Stone je dalam ni. Di jamin tak boring

Minggu pertama tayangan telah mengutip 21 billion US Dollar ye! kutipan tertinggi dalam sejarah setakat ni. Wow!!! Aku suka Marvel The Avengers sebab takde scene tayang badan perempuan dalam filem-filem yg lain macam The Fantastic Four tu. Marvel telah membuktikan bahawa filem mereka boleh berjaya tanpa manipulasi wanita sebagai sexual attraction... have a nice weekend!!


Monday, 19 March 2018

Review: RED SPARROW

Mas datang lagi dengan review movie terbaru: RED SPARROW yang dilakonkan oleh pelakon wanita terkaya di Hollywood / the most richest actress in Hollywood, Jennifer Lawrence


Apa yang menyebabkan aku tengok cerita ni adalah mengisahkan seorang dancer, ballerina yang hidup terdesak dan terpaksa menghambakan diri sebagai perisik Russia (Russian Intelligent Service) melalui contact bapa saudaranya, Vanya

Dominika originally as a ballerina

Komen aku:

- cerita tipikal seorang spy / perisik Dominika yang menjalani kehidupan penuh putar belit kerana mereka dididik ntuk memanipulasikan psikologi manusia dari segi seksual. Itulah sebabnya mereka dilatih sepanjang menjalani latihan di sekolah perisik
- ada juga beberapa kes pembunuhan yang mengerikan seolah-olah jadi menteri kabinet / KSU malahan CIA / spy / perisik ni pengahiran hidup mereka adalah mati sahaja --- kalau macam tu siapa sanggup nak jadi spy? takut woo 😡😡
- diselitkan unsur penderaan fizikal selepas Dominika didapati belot kepada perisik USA (CIA) kerana telah jatuh cinta terhadap CIA agent , Nate Nash. Memang ngeri! Nasib tak mati sebab bapak sedara nya golongan atasan
- dan yang paling menakutkan dalam cerita ni adalah pembunuh upahan Russia yang sangat cekap, kuat dan tiada siapa boleh lawan, ala-ala malaikat maut

Jadi kalau nak tahu feel dia... silalah tonton sekarang sebelum habis di panggung!!




Tuesday, 13 March 2018

SERIOUS: How I Confirmed Either Avril Is Dead Or Still Alive?

Yes... I am back!!! To all of Avril's fan, I am so sorry to make you guys waiting for my 'decision' hehe.. but before that, I want to show Avril's pic taken from her instagram. She is very beautiful as always!!! ❤❤

Beautiful same as Barbie yachh ❤❤
Such an angel
 As I did told you guys about the hoax that Avril might be dead and has been replaced by her look-alike (Melissa Vendella) and last time I did agreed after some research I've been made about her (I feel so sad). You may read it HERE.

The summary of my finding:

1. I got believed about this rumors which my research was cover all of her looks, especially while I seen she standing beside the same guy but another time she look shorter (nobody will reduced their height!!) From this research, I am confirmed that her look aliked/Melissa is exist. And, you may see this picture both of them , THEY'RE TOGETHER IN ONE PICTURE


Image result for avril lavigne hangout with melissa
Ini adalah gambar bukti yang aku jumpa di internet, di mana kedua-duanya hang out together dan kemudiannya Avril dikatakan membunuh diri selepas depress atas kematian datuknya
2. I was read a lot of comments in internet about her performance, about her character, about her looks, but I am confirmed that ALL HUMAN WOULD BE CHANGED. Avril is just a human, sometimes she has stressful day that cannot performed on her stage, and Avril may changed her character from boyish during teenagers life to more lady like when getting matured. And about her looks, it may changed because of technical purposes, ie. her nose, nowadays the celebrity might use a filler injection, or maybe because of make up evolution and stronger shading that may changed her nose from round (2003) to more slimmer (2007).

You may seen Avril's nose that I was screenshot from her video to confirmed about her look. Yes, something changed from her first album in 2003.

Her nose from 2003 is more round. But as I told you, it may because of either technical (lighting & camera angle & editing) or aesthetic procedure.
First Album: Let Go  released at 2002
-lagu contoh seperti Let Go, Skater Boy, Mobile

Second Album: Under My Skin released at 2004
- lagu hit Nobody's Home, My Happy Ending, Don't Tell Me

Third Album: The Best Damn Thing released at 2007
- Hit song like Girlfriend, When Your'e Gone, Keep Holding On

Fourth Album: Goodbye Lullaby released at 2011
Wish You Were Here
Fitfh Album: Avril Lavigne at 2013

And people keep saying about her fangs. Come on guys, Melissa/her look alike can be designed to copy everything same with Avril, either character, hair, fangs, nose, since we have dental specialist to make an arrangement on it. Even cosmetic surgery! Am I right?? Since I was believed about Melissa, yea but how about Avril either she really death or alive?

In our life, have a few things physically cannot be modified (DNA and of course the thumb print but we are not talking about something that we unreacheable about it). From myself, i finally confirmed 2 evidence that Avril is still alive until now:

HER VOICE STILL SAME & HER EYES

Yea, a voice cannot be copied from other people. And, what's wrong about her eyes? There's nothing wrong, but if you keep watching her old video, you can see that. NOBODY CAN GO TO DOCTOR AND ASK THEM TO CHANGED.


She has a little bit 'squint' when looking front (2003). Not believed? you may check a lot of video from youtube.

Look her eyes is still same obviously can found from this video. "Wish You Were Here" is a song from  FOURTH ALBUM in 2011 (Romurs about Avril has dead in 2004). 

Even in the pictures in instagram we also can found her 'squint' in latest picture

PROVEN.

Thus, now it's confirmed that AVRIL IS ALIVE UNTIL NOW ❤❤❤

I feel so happy & released from this discovery! Thank God! And, to those other fans, I need you to share this entry to worldwide to stop this rumors & to prevent fighting in all of Avril's picture! We all love you Avril... and this news is CONFIRMED THAT SHE STILL WITH US! To Avril, all the best to your career and believed me, this entry would changed your fans's mind to be back to normal! Love!!! 😚😚😚




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...